Over Ons

Ik ben een professionele kok die origineel uit Lapland, Finland komt. Ik heb de helft van mijn leven buiten Finland gewoond e in verschillende restaurants en horecakeukens over de hele wereld gewerkt. Toch keren mijn herinneringen, smaken en koken altijd terug naar mijn roots. Scandinavische smaken, simpliciteit en puurheid fascineren mij en vragen om nieuwe, soms onverwachte combinaties naast geliefde, traditionele gerechten.

Net als de meeste Scandinaviërs ben ik een grote natuurliefhebber, en ben ik vaak trailrunnend of wandelend te vinden in het polderlandschap van Nederland. Natuurbehoud en duurzaamheid liggen mij na aan het hart en ik probeer ook die waarden binnen mijn werk te respecteren. Ingrediënten uit de buurt, seizoensgebonden producten, afval verminderen en een goede planning zijn kernwaarden van mijn werk. Wanneer er een buitenlands product of ingrediënt nodig is in mijn recept, probeer ik een lokale vervanging te vinden of in bulk te bestellen om onnodig transport te vermijden. Ik probeer geen plastic of wegwerpartikelen te gebruiken. Ik streef naar een goede planning van alleen noodzakelijke bestellingen en transporten, evenals nauwkeurige berekeningen en te experimenteren met recepten om voedselverspilling te vermijden.

Ik houd van het plannen van feesten, het organiseren van diners en het zien van de glimlachen van mijn klanten. Goed eten is iets wat wij allemaal verdienen – een van de kleine genoegens van het leven. Goed eten is gemaakt om in goed gezelschap van te genieten – samen met andere mensen of alleen!

Ik hoop dat ik u een aantal leuke momenten met Ehta Catering kan bezorgen.Hanna ButtigiegPhoto by: Immu Sundström