Duurzaamheid

De meest geciteerde definitie van duurzaamheid is van Our Common Future, ook wel bekend als het Brundtland Report: “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generatie om hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.” Duurzaamheid is hier en vandaag keuzes maken die een (draaglijke) wereld mogelijk maken voor de toekomstige generaties. Duurzame ontwikkeling omvat drie kerngebieden: economische ontwikkeling, sociale ontwikkeling, en milieubescherming.
Sociale ontwikkeling heeft te maken met welzijn, het eindigen van armoede en honger, gelijke kansen, internationale solidariteit, simpelweg betere welzijnsnormen. Bij economische ontwikkeling gaat het om groei en efficiëntie., productie, en consumptie. Dit alles moet gebeuren terwijl de klimaatverandering wordt bestreden, het verbruik van hulpbronnen en materialen wordt beperkt en het natuurlijke en culturele landschappen worden behouden. 

Wat doen wij bij Ehta om duurzamer te werken?
1. Wij geven om onze planeet en de mensen die er op wonen – ver en dichtbij, nu en in de toekomst.
2. Wij waarderen onze klanten en iedereen waarmee wij werken.
3. Wij recyclen, hergebruiken en verminderen. Wij proberen zo veel mogelijk plastic te vermijden.
4. Wij bieden veganistische of vegetarische alternatieven aan.
5. Wij gebruiken seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten.
6. Door een goede planning kunnen wij afval verminderen, en vooral voedselverspilling.
7. Wij staat open voor nieuwe en innovatieve ideeën.
8. Wij brengen wat wij prediken in praktijk, en wij willen u graag helpen uw manier te vinden om duurzaam te zijn in uw dagelijks leven.